• ΝΟΙΩΘΩ ΜΟΝΟΣ
 • ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ
 • ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ
 • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
 • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ
 • ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ
 • ΕΧΩ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
  Υπηρεσίες
 • Διαγνωστική Αξιολόγηση
 • Ψυχοθεραπείες
 • Ψυχοφαρμακολογία
 • Ψυχογηριατρική
Η ψυχιατρική συνέντευξη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της όλης διαγνωστικής εκτίμησης αρχικά, αλλά και όλης της θεραπευτικής διαδικασίας στη συνέχεια, παρ'όλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ...
Οι εργαστηριακές εξετάσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ψυχιατρικής εκτίμησης και θεραπείας, όμως σε σύγκριση με άλλες ιατρικές ειδικότητες, οι ψυχίατροι εξαρτώνται περισσότερο από την κλινική ...
Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες (τεστ) στην ψυχιατρική, έχουν ως σκοπό να συμβάλλουν στην απόδοση της αντικειμενικότητας στη διαισθητική κατανόηση της ψυχικής κατάστασης και του ψυχικού γίγνεσθαι ενός ...
Διαγνωστική Αξιολόγηση
Ψυχοφαρμακολογία

Ψυχοφαρμακολογία (7)

Η ψυχοφαρμακολογία μελετά τη δράση των ουσιών στη συμπεριφορά. Σήμερα είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι εγκέφαλος και συμπεριφορά συνδέονται άρρηκτα.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 01:12

Γενικά

Η ψυχοφαρμακολογία μελετά τη δράση των ουσιών στη συμπεριφορά. Σήμερα είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι εγκέφαλος και συμπεριφορά συνδέονται άρρηκτα. Η εκδήλωση οποιασδήποτε συμπεριφοράς (φυσιολογικής ή ψυχοπαθολογικής) προϋποθέτει, αλλά και συνδέεται, με μια αντίστοιχη λειτουργική κατάσταση του εγκεφάλου.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 06:00

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τη τελευταία δεκαετία ορισμένες νέες θεραπευτικές μέθοδοι βρίσκονται υπό διερεύνηση για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και κυρίως της κατάθλιψης.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 06:00

ΑΝΤΙΑΝΟΪΚΑ

Τα αντιανοϊκά φάρμακα είναι κυρίως ουσίες που προτείνονται για την αντιμετώπιση των ανοιών κυρίως τύπου Alzheimer. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία και ο θεραπευτικός στόχος περιορίζεται στην αναστολή της προόδου της νόσου ή στην επιβράδυνση της εξέλιξής της.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 08:58

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Ο όρος σταθεροποιητές της διάθεσης ή θυμορρυθμιστικά ή σταθεροποιητές του συναισθήματος, χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια σειρά από ουσίες, όπως είναι το λίθιο και ορισμένα αντιεπιληπτικά, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, κυρίως κατά τη φάση της μανίας αλλά και για την πρόληψη των υποτροπών της. Επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και κάποια άτυπα αντιψυχωσικά φάρμακα.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 02:56

ΑΝΤΙΨΥΧΩΣΙΚΑ

Η ομάδα των αντιψυχωσικών ή αντιψυχωτικών φαρμάκων περιλαμβάνει φάρμακα για τη θεραπεία όχι μόνο της σχιζοφρένειας, αλλά γενικά των ψυχωσικών συμπτωμάτων που μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικές παθολογικές καταστάσεις.

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 11:56

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Τα αντικαταθλιπτικά είναι τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, και βασική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματικά είναι να λαμβάνονται μετά από σύσταση γιατρού, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι επικίνδυνα.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 20:56

ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ

Τα αγχολυτικά είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από το άγχος. Τα αγχολυτικά και τα υπναγωγά χρησιμοποιούνται κυρίως για μικρό χρονικό διάστημα, στην αρχική φάση της νόσου, διότι η δράση τους είναι άμεση και κατόπιν, όταν υπάρξει ανταπόκριση στη θεραπεία της αρχικής νόσου, διακόπτεται η χορήγησή τους.